Хладилници – завладяващото и изгодно в намирането им.

Хладилници – завладяващото и изгодно в намирането им.

В търсенето на хладилни уреди за дома със сигурност се стараем към гаранция за годност, предвещаваща , дълъг живот на хладилника, съвпадащо със стандартите на нашия портфейл . Доста значителен е мига, когато се нуждаем от закупуване на хладилници – неизменна потребност от човешкото ежедневие и навици . Ще ви представим малко любопитни истини около направата на първите хладилници, ще ви лансираме същността на разнообразните видове и разбира се , ще ви посочим къде ще се натъкнете най-надеждните и съответстващи ви марки хладилници.

Първи национален принос в създаването на хладилници

Първият познатият ни охладителен уред , измислен от българи носи името „Мраз 75“ и се произвежда в промеждутъка на годините 1958г. и 1962 г. в завод за хладилници в столицата . Първите произведени десет екземпляра , бързо получили доверието на хората и се разпространили по пазара. До 1962г. обема на производство стигнало до цифра от шест хиляди броя произведени хладилници.

Страхотните идеи за хладилници в Техмарт

Концепцията на нашите магазини е да излага на купувача най-изгодните предложения за качество на нормални цени прилягащи на реалния стандарт . Когато говорим за хладилници, можем да предложим такива в няколко раздела – с долна камера, с горна камера, с една врата, сайд бай сайд, хладилни витрини и хладилници за вграждане. В три вида, в нюансирани видове съответстващи на всяко естетическо виждане и обзавеждане на което и да е помещение.

Разгледайте хладилници 1
Разгледайте хладилници

Произход на хладилниците

Нашите предшественци дори не намирали нужда от изстудяване на храната, а просто са я изяждали директно след лов, риболов, бране на реколтата или добиване от природата. Прехранването е било нищо повече от процес осигуряващ тяхното оцеляване , ден за ден , а не сетивното удовлетворение от кулинарната магия , което познаваме в наши дни . Първоначалното хрумване за по-дълготрайно и по-добро запазване на продукти била чрез съдове с вода, стоящи на проветриво място , намотани с мокра кърпа или оставени на студено нощно време . В по-късен момент разбрали , че разтворени в течност някои соли поглъщат доста голямо количество топлинна енергия и решили да ги използват за охлаждане на напитки . Първоначалните приличащи на термоизолирани помещения, където се държи температура по-ниска от тази на околната среда били кухини в зидовете на сградите или изкопавани в земята , закрити с дървени клони и запълнени със сняг или лед. В дворовете на някои императори имало специален отряд около сто човека , който се грижел за изстудяването , като се започне блюдата на масата и се стигне дори до мъртвото тяло на починалия владетел .

Нашият каталог с  хладилници 2
Нашият каталог с хладилници

Първоначалните машини носещи името „Хладилник“

През 18в. са разпознати начините на интензивното отделяне на пари , а през 19в. за първи път се появява названието „хладилник“, предложено от Томас Мур. С еволюционния прогрес на човечеството и технологичния бум на открития в тези години се ражда и наложителността от охлаждане и замразяване. Бизнес обмена на изнасяне на добит природен лед от планинските реки и езерата се разпространил до такава степен , че експорта достигнал 25 млн. т. Първоначалният образ на произвеждащ лед уред е представен на бял свят 1862г. от Едмонд Кар под формата на машинна система , изкарваща по 200кг. лед за време от един час.

До вас в избора на хладилници

В онлайн пространството сте свободни лесно да имате контрол над цената , както и да стесните търсенето само за желания от вас производител или модел. Марките които продаваме са BOSCH, GORENJE, HANSA, HOTPOINT ARISTON, INDESIT, LG, LIBHERR, PANASONIC, SAMSUNG, SNAIGE, TEKA, WHIRLPOOL.

Първоначалният патентован хладилник

Шарл Тепие е френският изследовател , който първи постигнал качествата на заледяване на амоняка, но не патентовал научната си иновация и умрял в голяма низост и лишения. След известно време неговото иновационно откритие било последвано от зараждането на сегашните хладилници. През 1834г. американският изследовател Джекъб Пъркинс успява да се сдобие с първите законни права за неестествено охладяване за създаването на компенсионно устройство работещо с етер, това е първият вариант на домакински хладилници. Този модел на уреда получавал енергия с ръчна помпа, която изстудявала въздуха чрез обмен между две камери. В зората на 20в. набира сили и стъпка по стъпка всеобщо появяване в домакинствата.

Каталог хладилници 3
Каталог хладилници

Точното място за търсене на хладилници

Техмарт е магазин, осигуряващ грижа за цялостното присъствие на уюта в нашия дом. Представя огромен асортимент на едра и дребна техника, инструменти и мебели за вътрешния дизайн и градината. Пред вас ще се разгърне разнообразие от разновидности на различни марки в ценови диапазони , подхождащи на всеки стандарт и претенция. Асортимента на видове ще направи търсенето лесно и приятно . Разполагате със независимостта да икономисате време, нерви и усилия с идеално структурирания електронен магазин, в съчетание с подготвени служители, с които сте свободни да споделите всяка подробност и светкавична и безплатна доставка до където и да се намирате в територията на България .

Добре дошли в Техмарт да посочите вашият хладилник.

В обекта на фирмата разположен в град Перник или в електронното пространството. Вижте още, освен хладилници и всякакъв друг тип уреди или обзавеждане за вашите домакинства и любими места като например:

телевизори

абсорбатори

микровълнова

фурна за вграждане

прахосмукачка

съдомиялни

инверторни климатици

климатици /цени/

смартфони

конзоли

ютии

сокоизстисквачки

епилатори

хлебопекарни

плотове за вграждане

хладилници за вграждане

готварски печки

лаптопи

Прахосмукачки роботи

Аудио слушалки

Фотоепилатори

Кафемашини

Самобръсначки

Перални за вграждане

Сушилни

Бойлери

Таблети

Повече за  хладилници 4
Повече за хладилници
Информация за хладилници 5
Информация за хладилници
Видове хладилници 6
Видове хладилници
Разновидности хладилници 7
Разновидности хладилници
Намерете най-добрите оферти за хладилници 8
Намерете най-добрите оферти за хладилници
Видове хладилници 9
Видове хладилници
Изберете нашите  хладилници 10
Изберете нашите хладилници
Най-добрите оферти за хладилници 11
Най-добрите оферти за хладилници
Вземете хладилници 12
Вземете хладилници
Оферти за хладилници 13
Оферти за хладилници
Повече за  хладилници 14
Повече за хладилници

Първи национален принос в създаването на хладилници
Страхотните идеи за хладилници в Техмарт
Произход на хладилниците
Първоначалните машини носещи името „Хладилник“
До вас в избора на хладилници
Първоначалният патентован хладилник
Точното място за търсене на хладилници
Добре дошли в Техмарт да посочите вашият хладилник.

Leave a comment