протеини

протеини

Значение и същност на протеините?

протеините са естествено значими макромолекули, които са съставени от аминокиселини. Те играят важна роля в обичайното развитие и процеси в човешкия организъм. На практика протеините имат предназначение на един от съществените структурни компоненти на всички живи клетки. Предназначенията , които изпълняват в системата , са изключително важни и изцяло многообразни . Изхождайки от специфичните полагащи такива, имащи обвързаност с строежа на клетките, и водещи до осигуряването на самородни защити на организма и доставянето на въздух до тъканите. Телата ни имат функцията да обобщят някои от аминокиселините, играещи роля в формирането на протеините, но различни подобни се налага да приемаме от външни източници. Те могат да са хранителните продукти, изпълнени с протеини, или различните протеинови хранителни добавки, които се предлагат на пазара .

Произход на протеина

Преди по-подробния фокус върху службата и преимуществата на протеините за нашия организъм, ще се запознаем с историята на тяхното откриване и извеждане като самостоятелни частици. Френският химик Антоан Фуркроа е първият, който съзнателно различава протеините от другите известни органични вещества . Това е през далечната 1789 година. След множество анализи , направени през този отрязък време, Фуркроа разграничава албумина, фибрина и желатина като индивидуални съединения с животински корен . С годините учените отделят значително по-голямо внимание на тази група частици и започва търсенето на по-богата информация за тях. Понятието „протеин“ е прокарано за първи път през 1838 година от шведския химик Йонс Якоб Берцелиус. По този начин той обозначава фибрина, албумина и други сходни съединения. Берцелиус разкрива и тяхната дейност като основополагащи за живите клетки частици . Мисията му по-късно бива доразвита от други редица учени , които поетапно проучват синтезирането и химичната консистенция на протеините, както и подобни техни дейности и функции в човешкия организъм.

протеини 1 Най-добрите
протеини

В кои храни се съдържат добри наличности протеини?

За да набавяме необходимата ни стандартна доза протеини, е нужно да следим кои хранителни продукти са богати на тази група елементи. Добре е, че съвпадащите храни са много разнородни. Иначе казано , за да си набавите протеини, не е необходимо да следвате някакви прекалено стриктни диети . Налага се просто да спазвате сравнително балансирано хранене, което ще ви даде нужните полезни части . Нека да се запознаем кои храни е добре да съставя подобно балансирано хранене:

– телешко месо – освен това че е съблазнително, телешкото месо предоставя на хората значителни дози протеини. Чрез една прясна телешка пържола например можете да си доставите средно 22 грама от тези вещества .

– риба – рибата е друг значителен източник на полезни елементи в системата . Отличник по наситеност на протеини е рибата-тон, следвана от аншоата и сьомгата.

– яйца – яйцата са доста добър вид закуска. Освен протеини, в тях има и стабилно количество витамини А, D и Е, също така и омега-3 мастни киселини. Яйцата ще удовлетворят чувството за глад и в едновременно ще ви захранят с потребната сила за деня.

– боб и леща – бобът е сред най-популярните растителни извори на протеини, няма значение дали ще се консумира в ястие или приготвен като салата. Стабилно съдържание на тези вещества има и в лещата, като прибавяне чрез нея можете да си осигурите и желязо, магнезий и калий.

– ядки – нерядкото консумиране на ядки е страхотен път за снабдяване с протеини. Най-полезни сред тях в това отношение са фъстъците и бадемите, които ефикасно подтискат чувството на глад .

протеини 2 Най-добрите
протеини

Протеините и натоварването

В случаи на комбинация с всекидневни занимания , протеините отразяват истински хубаво отражение върху организма и общата физическа форма на организма. Прием на хранителни вещества или хранителни добавки, съдържащи протеин, е логично да се случва около 2 часа преди съответния спорт . В този интервал ще се засили дейността на мускулен растеж и развитие след края на физическите натоварвания . Комбинацията от протеини и въглехидрати пък бави разхода на мускулния гликоген и компенсира щетите върху мускулната тъкан , предизвикани от интензивното напрежение . Е, сега сте запознати – при условие, че се нуждаете от повишаване на въздействието на дейностите във фитнеса, повишаване на мускулното увеличение и развитие , както и подпомагане на възстановяващите процеси , протеините биха били ваш незаменим другар в достигането на тези планове .

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – сигурност и сила на адекватни стойности

В списъка на Ready for life можете да намерите серия протеини и протеинови продукти, детайли от предложенията на известни и гарантирани магазини за фитнес добавки. Те не само ще ви помогнат за хубаво оформено тяло, но и ще ви окажат подкрепа за поддържане отлично здравословно състояние . Като бонус , при нас имате възможност да се спрете на тези първостепенни продукти на наистина прилични цени . Разгледайте най-препопъчителните възможности от вида „Протеини“, специално селектирани :

1. Blade Sport Protein Concentrate – водим начало с този много добър протеин на прах . Той е съставен от 87% суроватъчен протеин и е перфектен за постоянно спортуващите . Всяка доза на Blade Sport Protein Concentrate снабдява тялото ви 21 грама протеин. В добавка , хранителната добавка съдържа голямо количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Може би знаете , този тип аминокиселини, обобщени под груповото наименование BCAA, са изключително необходими за всеки ежедневно трениращ индивид. Как да използвате протеиновия продукт? 1 цяла мерителна лъжичка разтваряща се в 200-250 мл вода или мляко. Подобна доза принципно се пие преди и след тренировка , но за по-голям действие сте свободни да осъществите и още едно приемане при ставане .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – на цяло натурален гейнър, действащ за дълготрайно укрепване на мускулната сила. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа няколко модела протеин с силна биологична стойност , създавайки мощен анаболен ефект. Плюс това , с действието на въглехидратите, насищащи , протеинът е и идеален източник на енергия за цялото тяло . Всеки прием от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа 56 грама протеин и почти 230 грама въглехидрати, което го реализира като един от най-добрите гейнъри продаващи се . Приблизително да се изпива ½ лъжица сутрин ½ мярка след натоварване .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – изграден от първо качествен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчно ниво . С цялостен раздел продукти ще ви помогне да покачите мускулната си маса, естествено и да пазите създадените мускули в продължителност . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е тестван от ред единични лаборатории и има ред уверения за качество. Разбира се се предлага в страхотни вкусове, включително Шоколад и Бисквитки с крем. Препоръчително е да се изпива 1 мярка 25 грама рано на гладно и 1 доза след тренировка . За забързани отражения, може да зададете и допълнителна напитка от протеиновия продукт преди спорт или в продължението на вечерта .

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – първо качествен протеинов продукт, от колекцията на световноизвестена серия за спортни хранителни продукти Myprotein. Осигурява на организма по 82 грама протеин на всеки 100 грама сухо вещество . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured е с понижено ниво на мазнини и лактоза, но пък е пълен с калции и точните аминокиселини. Добър подбор както за професионалисти , така и за онези, които просто искат да водят здравословен начин на живот . 25 грама от материала се разбърква в 150-250 мл вода или мляко. Тази мяра стандартно се изпива до половин час след натовареност , но ако имате нужда , можете да я осигурявате и по всеки друг момент .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – друга разновидност от серията Myprotein, което този път е направено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е смес от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Доставя на тялото над 22 грама протеин на доза , както и съвкупния състав от есенциални аминокиселини. Материалът има много добро влияние върху създаването на мускулната маса и процесите на доставяне на полезните хранителни витамини от човека. Една доза от Myprotein Vegan Blend Flavoured се изсипва в 150-250 мл вода или сок, като е добре да се пият 2 или 3 такива дози ежедневно .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – пригоден същевременно за активно спортуващи, също така и за тези , които желаят да повдигнат дневния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate е съставен от се състои от единствено и единствено висококачествен протеин изолат и хидролизат от доказани източници. Всяко количество от 25 грама дава на тялото 21 грама чист протеин. Материалът подпомага растежа на чистата мускулна маса и поддръжката на анаболните процеси в организма . Даваме съвет всекидневно да се изпиват по 2 дози – 1 при събуждане и 1 след дейности .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, съставена от класни протеини от пет вида източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Съдържа всички аминокиселини, необходими за моментното и ползотворно покачване на активна мускулна маса. Знаете че, протеиновият продукт е наличен в фантастични вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря веднага във вода. Подобно на предишния вид , се поемат по 2 порции ежедневно – 1 сутрин и 1 след спортуване .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – завършваме с още едно протеиново предложение от британската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured представлява хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той разработва лесното и добро ниво на мускулна маса, така и по-доброто регенериране на организма след интензивни натоварвания. Няма лактоза, а стойностите на захар и мазнини вътре са изключително ниски . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured доставя на човешкия организъм 22 грама телешки протеин и разширен хоризонт от есенциални и неесенциални аминокиселини. Препоръчва се да се взима по 1 доза сутрин и 1 доза след спортуване . Ако искате топ действия , можете да планирате и още една доза от протеиновия продукт между храненията .

Разгледайте каталога на Ready for life и си поръчайте най-подходящите протеинови продукти на идеално реални стойности, като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини
протеини 9 Най-добрите
протеини

Значение и същност на протеините?
Произход на протеина
В кои храни се съдържат добри наличности протеини?
Протеините и натоварването
Протеините на Ready for life – сигурност и сила на адекватни стойности

Leave a comment